Farme ispod 300 ha

Naša ponuda za obiteljska gospodarstva

Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima smatramo gospodarstva koja se bave ratarskom proizvodnjom, i koja obrađuju manje od 300 ha poljoprivrednog zemljišta. Takva gospodarstva obično već imaju sve strojeve i opremu potrebnu za obradu poljoprivrednog zemljišta i za žetvu usjeva, a mogu nedostajati samo strojevi koji se koriste za skladištenje te čišćenje i sušenje usjeva.

Silosi za žitarice:

Općenito, svako imanje ima podne  skladišne ​​prostore različitih veličina, koji imaju dvostruku namjenu ili se koriste za skladištenje žitarice ili za strojeve i opremu. Ukoliko postoji mogućnost daljnjeg proširenja, preporučujemo moderne metalne silose koji su u skladu s današnjom tehnologijom skladištenja. Ovi metalni silosi mogu se graditi od 60 tona do tisuća tona, silosi opremljeni vsokopreciznim termometrima, donjom i gornjom ventilacijskom opremom. Skladištenje u silosima ima mnogo prednosti u odnosu na podno skladištenje, lakše je zaštititi kvalitetu robe, provjetravati je, siloj je lako puniti i prazniti, te eventualno iz jedne ćelije u drugu radi očuvanja kvalitet.

Čišćenje usjeva, sušenje:

Oprema za čišćenje i sušenje osnovni su elementi kod obrade i skladištenja žitarica. Većina proizvođača ima strojeve koji im je potrebna za obradu tla i za žetvu, ali njihova je neovisnost još uvijek ograničena nedostatkom opreme za čišćenje i sušenje žitarica.

Kakva bi trebala biti opreme za obiteljska imanja prema našem mišljenju?

Prijem robe:

Betonirana ravna podloga, duljine 15-20 m i širine također 15-20 m. Rub prostora je zatvoren potpornim zidom visine 1,5-3,0 m. Ispred potpornog zida preporučljivo je ugraditi jamu na dubinu od 60-80 cm, koji je okomito postavljen na potporni zid i ima minimalnu duljinu od 4 m. Transportno vozilo se može preći ove jame jer je rešetkom zatvorena jama, što olakšava pražnjenje vozila sa prikolicom. Preporučujemo lančani transporter sa nagibom s plastičnom lopaticama unutar transportnog stroja, koji dozira robu na kofičasti elevator. Elevator transportuje robu do prečistača. Naša preporuka je da bude kapacitete: 20-30t/h. Naša tvrtka proizvodi ovu opremu iz sopstvenog proizvodnog programa, odnos cijene i kvalitete je odlična, i strojevi su po pristupačnoj cijeni.

Čišćenje robe:

I ravna i cilindrična sita služe prema potrebama proizvođača, svi usjevi se mogu čistiti različitim sitima. Čišćenje se vrši razvrstavanjem prema specifičnoj težini i veličini. U obje izvedbe pročistača manju prljavštinu u robi moguće je ukloniti presisavanjem zraka. Razvrstavanje prema veličini – nečistoće manje iil veće od usjeva – osiguravaju sita s različitim veličinama perforacije. Svaki stroj za čišćenje isporučejemo sa nekoliko serija sita, različitih za svaki proizvod. Predloženi kapacitet: 15-25 t/h. Naša tvrtka proizvodi strojeve za čišćenje sjemena prema različitim potrebama. U proizvodnom programu imamo sve vrste  prečistača.

Sušenje proizvoda:

Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima također možemo osigurati opremu za sušenje koja radi kontinuirano, može se automatizirati, te vraća značajan dio topline utrošene za sušenje ponovno u toplinsku komoru. Usjev se neprekidno kreće kroz sušaru, lagano se sušeći na temperaturi sjemena koju je postavio operater na komandnom ormau. Kontroliranjem temperature u središnjem dijelu može se izbjeći prženje sjemena i promjenu boje zrna. Sadržaj vlage u izlaznom proizvodu može se precizno prilagoditi temperaturom sušenja i brzinom protoka robe. Preporučeni kapacitet: 4 -7 t/h, uz 10% isparenjem vode, 24%-14% za kukuruz. Ovim učinkom se u jednoj sezoni berbe kukuruza može osušiti 4-10 tona usjeva na sat. Plamenik radi s zemnim plinom i plinom iz boca. Naša tvrtka proizvodi sušare iz sopstvenog proizvodnog programa pod imenom H – TECH. Plinske i električne oprema su CE standarda, što znači da se najvažniji rezervni dijelovi mogu se nabaviti na domać tržištu. Omjer cijene i vrijednosti sušare sa jedinstvenom  elektronskim rukovođenjem je izvanredna.

Skladištenje robe:

Nakon sušenja, roba može transportovati izravno u skladište ili u silos za rinfuznu otpremu. Roba se podiže kofičastim elevatorom i gravitacionim putem se pušta na željeno mjesto. Tranzitna ćelija stoji na nogama, visina ispuštanja robe je 4,5 m, čime se pruža mogućnost brzog utovara, na transportno vozilo koji može stajati direktno ispod tranzitnog otpremnika. Udaljenija skladišta mogu se puniti uz pomoć transportnih vozila sa prijevozom do hale. U OPG-ovima preporučeni kapacitet je tranzitnog spremnika od 40-50 m3.

Silos je španske proizvodnje odnos cijene i kvalitete je odlična, i po pristupačnoj cijeni.