Što čovjek bude posijaoto će i žnjeti

Što čovjek bude posijaoto će i žnjeti

Od početka pandemija sva vest nam donosi o novim i jošrastom cijena. Sa bojaznošću se gleda sa svih strana naročito u ekonomske rubrike jer vijesti govore samo o poskupljenju. Mi imamo više riješenja na ove izazove. Uzimamo u ruku olovku i papír i počinjemo računat da dođemo sa trenutnim uslovima do što boljih rezultata i vidimo da je to nemoguće. Za svoju robu dobijamo sve mnje.
Osvrt u susedstvo

Osvrt u susedstvo

Do devedesetih godina prošlog veka važili smo za državu u koјoј se proizvodi naјkalitetniјi beјbi bif, ali i odlične svinjske polutke. Stočarstvo јe bilo prilično razviјeno, samim tim јe pokrivalo naše potrebe, ali јe veliki deo proizvodnje išao za izvoz. U tom lancu svi su bili zadovoljni, od samih tovljača, proizvođača žitarica, industriјe stočne hrane, prerađivačke mesne industriјe.
tiszkurt

Najsuvremenije tehnologije skladištenja i sušenja zrna

Što se tiče sušenja, kukuruz je naša dominantna biljna kultura. Sušare sa silosima uglavnom dimenzionišu na ovih podataka. Cilj je da se sušara u potpunosti iskoristi tijekom jesenskog razdoblja. Uz to sušare ne koriste se samo za sušenje kukuruza, nego za odvajenje vlage iz sjemenki uljarica (suncokret, repica). Na ovaj način se skladišti za duži period.