Sve nas je impresionirala novopredana sušara u Čičovcu (HUN)

Zajednički organizovan stručni dan farme Čičo Farma, Hetech Trend d.o.o. i Poljoprivredne komore županije Somođ održana je 18. svibnja, gdje su naši gosti mogli pogledati novodovršenu sušaru u Čičovcu (HUN).

Unatoč iznimno hladnom vremenu u odnosu pri kraju proljeća, događaj je bio sjajne atmosfere, otvorenju je prisustvovalo oko 250 pozvanika. Na početku svečanosti pozdravili su prisutne Claessens Christophe, generalni direktor Čičo Farme, Zoltan D. Nađ, generalni direktor HETECH Group d.d., i Zoltan Madaras, županijski predsjednik Agrarne Komore Somođ.

Nakon pozdravnih govora, goste su po gradilištu pratili stručnjaci HETECH-a te je u manjim grupama održana prezentacija nove izgrađene opreme. U kratkom obilasku gosti su imali priliku vidjeti jednu od tri  pet tisuća tona kapaciteta silosa iznutra, gdje su domaćini prikazali procesa izgradnje preko velikog monitora po etapama.

Na lokaciji Čičo Farme izgrađena je sušara za žitarice H-TECH 6/5, dva prečistača HMTS-S-2A-H, elevatori HS-80/80, HR-100/80 redler i tri silosa tipa Symaga od 5.000 tona. Radovi su započeti prije točno godinu dana. Novo postrojenje ima skladišni kapacitet 3x 5000 tona, kapacitet proizvodnje i skladištenja 80 tona/sat i kapacitet sušenja 25 tona/sat.

Cilj Claessens Grupe ovom investicijom je brži i efikasniji, ekonomičniji rad tijekom sezone u suradnji s lokalnim poljoprivrednicima, kao i skladištenje usjeva u najboljim uvjetima nakon skladištenja, koji se potom koristili za prehranu vlastite farme svinja.

Nakon obilaska uslijedio je neformalni razgovor i gostoprimstvo za posjetitelje. Partneri Farme Čičo pekli su prase na ražnju, što je samo po sebi bio veliki spektakl.