Što čovjek bude posijaoto će i žnjeti

Što čovjek bude posijaoto će i žnjeti

Što čovjek bude posijaoto će i žnjeti

Od početka pandemija sva vest nam donosi  o novim i jošrastom cijena. Sa bojaznošću se gleda sa svih strana naročito u ekonomske rubrike jer vijesti govore samo o poskupljenju. Mi imamo više riješenja na ove izazove. Uzimamo u ruku olovku i papír i počinjemo računat da dođemo sa trenutnim uslovima do što boljih rezultata i vidimo da je to nemoguće. Za svoju robu dobijamo sve mnje.

Uzeći u obzir sve rashode teško dolazimo do pozitivnog bilansa prihodi i izdaci.

Cijena strojevi, servisa i rezervni dijelova konstantno raste i pored toga umjetno gnojiva raste takođe i cijena sjemena za sjetvu. I kada na neki način dobijete i višu cijenu plus ode na razne ostale povećanja.

Trenutno se vidi na tržištu da sve više farmera počinje sama sebi pripremiti sjeme za sjetvu. I to na taj način da i sopstvenog izvora se odabere i sjeme zaprašivanjem sjemena.

Sredstva za tretiranje sjemena zaprašivanjem je važno da se primenjuje precizno i točno. Primenjivanje mješalice za beton nije više ekonomično. Jer se primenjivanje i proizvodnja zaprašenog sjemena za sjetvu je poraslo sa nekoliko kilogram na više tona na sat.

Ovaj uređaj za tretiranje sjemena svojom preciznošću rada odnosno homogenim tretiranjem svakog zrna ispuniće i najviša očekivanja naših poslovnih partnera:

  • Sredstvo za tretiranje sjemena precizno se aplicira u željenoj dozi
  • upravljanje uređajem je jednostavno te pouzdano u procesu rada
  • nakon kalibriranja sjemena dotok zrna i sredstva za tretiranje su  konstantno dozirani prema određenom kapacitetu
  • količina sredstva za tretiranje automatski se regulira količinom protoka sjemena. Doza sredstva je uvijek ista koliko smo zadali a količina sjemena u protoku odrediće utrošak škropiva
  • sredstvo se ravnomerno raspoređuje na površinu zrna
  • velika pozornost odnosi se na onemogućavanje zagasenja okoline budući se segment u kojem se nalazi tekućina i gdje se zrno tretira dodatno je osiguran protiv istjecanja sredstva
  • konstrukcija urđaja omogućava potpuno pražnjenje , niti zaostajanje sjemena miti sredstva za tretiranje